+47 924 28 860 

Metos egen produksjon og produktutvikling er basert på våre kunders behov

06.10.23 13:24
Metos produksjonsutviklingssjef Risto Koskelainen

Internasjonale Metos produserer profesjonelt kjøkkenutstyr i Kervo og møbler i Sorsakoski. Vi tilbyr produkter og løsninger som bidrar til å forbedre ytelsen til det profesjonelle kjøkkenet ansvarlig og bærekraftig.

Virksomheten utvikler seg på kundenes premisser: «Hver forbedring eller nytt produkt lages ut fra hva kundene trenger», sier utviklingssjef Risto Koskelainen.

Koskelainen forteller at utviklingen i den profesjonelle kjøkkenbransjen på den ene siden er stabil – man skal alltid spise – men på den andre siden ser han også store endringer. Restaurantsiden beveger seg stadig mot stadig mer individuelle konsepter og viktigheten av det visuelle øker. Hovedkjøkkenet går på sin side mot stadig større enheter og sentralkjøkken.

 Kundenes ønsker styrer utviklingen

– Vi tilbyr skreddersydde pakker slik at helheten fungerer og blir bra for kunden, sier Risto Koskelainen. Metos egen produksjon muliggjør ulike forsøk og prototyper, og selskapet lytter nøye til kundenes ønsker. Den tekniske støtten, testlaboratoriene og produktutviklingen er lokalisert i Kervo. «Noen ganger føles det som om bare fantasien setter grenser for hva vi kan gjøre. Og det er slik vi vil at det skal være.»

Bedriften samler inn svar og forespørsler fra de profesjonelle kjøkkenkundene både i det daglige arbeidet og systematisk. I det daglige kundearbeidet fungerer kjøkkenplanlegging, salg, vedlikehold, opplæring og teknisk support som antenner. Alle forespørsler blir gjennomgått og de styrer produktutviklingen, eller fører til umiddelbare endringer. "Når hele produksjonskjeden er i våre hender, kan vi handle veldig raskt og fleksibelt når det trengs."

Digitalisering spiller en stadig viktigere rolle også på profesjonelle kjøkken. "Vi har investert mye i utvikling av programvare," understreker Koskelainen. «Det er tydelig at det blir stadig viktigere for våre kunder at programmene er enkle å bruke og forstå. Det samme gjelder bruksanvisningen."

Å delta i endringen på en ansvarlig måte

Metos egen produksjons- og vedlikeholdsorganisasjon gir de beste mulighetene for kontinuerlig produktutvikling og reduksjon av miljøpåvirkning, i samarbeid med ulike typer kunder.

Det tas hensyn til miljøet i alle stadier av produktets livssyklus, fra for eksempel bruk av innenlandske råvarer eller energieffektiviteten til maskinene som brukes i Metos produksjon: «Når vi setter våre anskaffelser ut til konkurranse, energiforbruk er noe vi ser nøye på, sier Risto Koskelainen.

Strenge kriterier i de nordiske landene

I de nordiske landene er sikkerhets- og energikravene til profesjonelt kjøkkenutstyr svært strenge. Metos planlegger utstyret selskapet produserer for å møte eventuelle endringer allerede på forhånd. Levetiden forlenges ved fremsyn, men også for eksempel ved at utstyret er allsidig og skalerbart.

Det er også viktig at utstyret er holdbart, riktig brukt og vedlikeholdt. – Godt vedlikehold påvirker levetiden til utstyret i svært høy grad, påpeker Koskelainen. "Regelmessig vedlikehold holder utstyret i orden og nesten alt kan også repareres om nødvendig."

Når et apparat endelig erstattes med et nytt, blir det gamle apparatet resirkulert på riktig måte. Metos signaliserer at du har ansvaret for produktet gjennom hele livssyklusen.

Et kjennetegn på Metos er kontinuerlig forbedring – slik har det vært i hundre år allerede. Vi tilbyr produkter og løsninger som bidrar til å forbedre ytelsen til det profesjonelle kjøkkenet ansvarlig og bærekraftig. Ettersom vi produserer utstyr og møbler i Finland, er vi nærme i våre kunders hverdag og når deres behov endres. 

training icombi
Metos' opplæringstjeneste gir verktøy og nye perspektiver for profesjonelle kjøkken.
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi
Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken
perdiodic maintenance
Regelmessig vedlikehold har en viktig oppgave: å sikre kontinuitet i det profesjonelle kjøkkenet
Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk.
Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand - spar penger og miljø
design 3d
Metos kombinerer erfaring og visjon i planleggingen av det profesjonelle kjøkkenet
Metos produksjonsutviklingssjef Risto Koskelainen
Metos egen produksjon og produktutvikling er basert på våre kunders behov