+47 924 28 860 

Finansiell leasing

Kjøpet av stort profesjonelt kjøkkenutstyr er alltid en investering. For å gjøre kjøpet enklere ved å spre ut investeringskostnadene, tilbyr vi deg muligheten for finansiell leasing. Leasing er en fleksibel og rimelig form for finansiering som kan brukes til å finansiere både prosjekter og individuelt utstyr. Med finansiell leasing kan behovet for en stor engangsinvestering elimineres, ettersom leiekostnadene fordeles jevnt over perioden for bruk av utstyret. Finansiell leasing passer for private selskaper samt for finansiering av offentlige anskaffelser. 

Ved søknad om finansiell leasing trenger du ikke ekstra sikkerhet – utstyret du leier tjener i stedet som sikkerhet. I tillegg er leien fradragsberettiget. En fast månedsleie gjennom hele kontraktsperioden gjør budsjettering og økonomisk planlegging enklere. Du kan velge 24 måneder, 36 måneder, 48 måneder eller 60 måneder som leieperiode for finansiell leasing, og du har også rett til å bruke utstyret i denne perioden. Etter kontraktsperioden kan utstyret kjøpes, en ny kontrakt inngås og utstyret byttes ut med nytt, eller utstyret kan returneres til et sted angitt av Metos.

Det er alltid tre parter i finansiell leasing: kunden, selgeren og finansieringsselskapet. Som kunde velger du utstyret for ditt profesjonelle kjøkken og leasingperioden, deretter kan du søke om finansiell leasing gjennom oss, og du vil motta instruksjoner om å inngå en avtale med finansieringsselskapet. Som selger søker Metos AS om en finansieringsbeslutning, leverer utstyret og avtaler med kunden om en forlengelse etter utløpet av leasingperioden. Metos' finansieringspartner er Fleischer Finans. Avtalen om finansiell leasing inngås mellom kunden og Fleischer Finans.

En leasingavtale krever en positiv kredittvurdering.

Finansieringstjenesten leveres av Fleischer Finans som er en del av Holst & Fleischer AS, et familieselskap som ble etablert i 1855. Fleischer bruker Ikano Bank og Nordea Finans som hovedbankpartnere.

Interessert?  

Spør mer om finansiell leasing fra vår salgsavdeling.

Fordelene med finansiell leasing

 • Utstyret utgjør sikkerhet for finansiell leasing-avtalen, og ingen annen sikkerhet er nødvendig
 • Finansiell planlegging og budsjettering blir enklere fordi den månedlige leasingen er fast og forblir den samme gjennom kontraktperioden
 • Leasen er fradragsberettiget
 • Kapitel trenger ikke være bundet i anleggsaktive 

Driftsmodell for finansiell leasing

 1. Som kunde velger du utstyret og leieperioden, legg utstyret i handlevognen og velg Tukirahoitus lease-periode. Send en forespørsel om et tilbud. Finansiell leasing er tilgjengelig for nettkjøpt over 3000 Euro (moms 0 %).
 2. Metos Oy søker om en finansieringsbeslutning ved mottak av kundens tilbudsforespørsel/ordre.
 3. Kunden signerer leasingkontrakten elektronisk når finansieringsbeslutningen er godkjent. Den elektroniske signaturtjenesten leveres av Signom Oy. Leasingavtalen inngås mellom kunden og Tukirahoitus.
  a. Tukirahoitus vil sende en link til e-posten din med en invitasjon til å signere (instruksjoner på Tukirahoitus' nettside https://www.tukirahoitus.fi/myyjaliikkeit/palvelumme/sahkoinen-alleekreits/ohjeet.html).
  b. For å signere trenger du din personline nettbank-ID (Tupas identifikasjon).
 4. Utstyret leveres til kunden i henhold til Metos Oys generelle leveringsvilkår. Kunden signerer Tukirahoitus Oys leveringsgodkjenningsskjema. Når leveringen har funnet sted begynner forpliktelsen om å betale leie til Tukirahoitus. Leien forhåndsfaktureres hver tredje måned.
 5. Etter leasingperioden er følgende alternativer tilgjengelige:
  a. Kunden kan kjøpe utstyret fra Metos Oy for en sum tilsvarende tre måneders leie.
  b. Utstyret kan byttes i nytt utstyr, i slikt tilfelle returneres det gamle utstyret til Metos, og en ny leasing-avtale inngås for det nye utstyret.
  c. Utstyret kan returneres på kundens kostnad til et sted indikert av Metos. 

Andre kostnader kan legges til den finansielle leasingen

Den månedlige leien inkluderer ikke:
 • startavgift for finansieringssavtalen 50 Euro + moms
 • faktureringsavgift 10 Euro/faktura + moms (leie forhåndsfaktureres hver tredje måned)
 • vedlikeholdsprosedyrer eller reservedeler som kreves av utstyret under kontaktperioden, inkludert slitasjedeler som pærer og pakninger (Metos Oy gir produktene det selger en 1-års garanti mot defekter i råmateriale og produksjon. Du finner garantivilkårene her.)
 • utstyrsforsikring. Kunden må forsikre utstyret dekket av leasingavtalen med eget forsikringsselskap eller med utstyrsforsikring fra Tukirahoitus (mer informasjon under).  

Utløpet av en finansiell leasing-avtale

Når avtalen om finansiell leasing utløper vil vi kontakte deg om utvidelse. 
Du kan velge blant tre alternativer:
a. Du kan kjøpe utstyret fra Metos AS for et beløp som tilsvarer tre måneders leie.
b. Utstyret kan byttes ut med nytt, i så fall blir det gamle utstyret returnert til Metos og det inngås en ny leasingavtale for det nye utstyret.
c. Du kan returnere utstyret for egen kostnad til et sted som angis av Metos.