+47 924 28 860 

Metos Cooking Solutions eksporterer finsk storkjøkkenkunnskap

31.08.23 10:44
Greg Archer leder driften av Metos Cooking Solutions

Leder for Cooking Solutions (MCS) er direktør Greg Archer.

Produksjon av store gryter til proffkjøkken og utvikling av metoder rundt dem har vært kjernen i Metos ekspertise helt siden 1931, da de første grytene for proffkjøkken ble produsert for Pemar sanatorium. Nå bringes denne spisskompetansen i storhusholdningsbransjen i økende grad til det internasjonale markedet.

I Metos nye strategi prioriteres storhusholdningskompetanse stadig sterkere, og selskapet vil bringe kunnskapen i økende grad også til det internasjonale markedet. Salgsenheten Metos Cooking Solutions – tidligere Metos Manufacturing – er fornyet og enheten fokuserer nå på å utvikle produksjonsmetoder for storkjøkken og på å betjene kunder både internasjonalt og lokalt.

Regissør Greg Archer leder driften av Metos Cooking Solutions (kort sagt MCS).

– Tidligere har vi produsert mange ulike typer profesjonelt kjøkkenutstyr, for eksempel gryter, stekepanner, stekeovner, linjeutstyr, oppvaskromsinnredning og kjøkkentraller til mange typer operatører. Nå kan vi bedre fokusere på behovene til storkjøkken og til små og mellomstore aktører i næringsmiddelindustrien. Med fornyelsen profilerer vi oss også mer som ekspert og utvikler av produksjonsmetoder i stedet for bare å være produsent av utstyr, beskriver Greg.

– Målet er at Metos Cooking Solutions skal bli en internasjonal guide i bransjen for store matlagingsløsninger.

I dag mottar stadig flere restauranter, kafeer, hoteller og cateringselskaper rundt om i verden maten fra sentralkjøkken. De bruker svært avansert utstyr, automatiske funksjoner og til og med robotikk i matlagingen og pakkingen. Det hele minner stadig mer om miljøet til en matvarefabrikk.

– Det er vår jobb å hjelpe kundene våre med å endre bransjen, bemerker Greg.

"Vi redefinerer kjøkkenets måte å lage mat på"

Greg tror at den profesjonelle kjøkkenbransjen vil gjennomgå mange endringer de neste årene, og det gjelder også storkjøkken. Utviklingen påvirkes blant annet av teknologisk utvikling, problemstillinger rundt ansvar og bærekraftig utvikling og forbrukerpreferanser. Trendene som påvirker bransjen handler for eksempel om automasjon og smart teknologi, datakontroll, innovative produksjonsmetoder og fleksibel modulplanlegging.

– Storkjøkkenene tar i økende grad i bruk automasjon og smart teknologi. Kokeprosessene er automatiserte og fjernovervåking av utstyret gjør kontrollen mer effektiv. Data blir stadig mer tilgjengelig, og analyser brukes til å undersøke produksjonsprosesser, forutsi etterspørsel, optimalisere varelager og finjustere oppskrifter. Dette hjelper med å dirigere ressurser.

Mangelen på arbeidskraft i industrien tvinger på sin side mer og mer frem bruken av teknologi og kunstig intelligens.

– Industriell matlaging bruker allerede mange effektive og skalerbare produksjonsmodeller som gjør det mulig å tilberede store mengder mat og samtidig holde en høy og jevn kvalitet. Ettersom verdens mangel på arbeidskraft fortsetter, er det stadig viktigere å utvikle automatiske funksjoner for utstyr og å utnytte kunstig intelligens og robotikk.

– Innovative tilberedningsmetoder, for eksempel sous vide og vakuumpakking, vil bli brukt i stadig større skala, noe som muliggjør nøyaktig tilberedning og optimal smak også ved masseproduksjon av mat. Fremtidens mer fleksible modulkjøkken vil tilpasse seg endrede menyer og produksjonsbehov bedre, oppregner Greg.

Mattrygghet og hygiene vil også fortsatt ha høy prioritet.

– Det planlegges avanserte metoder og utstyr for tilberedning med egenskaper som opprettholder hygienen, og automatiske rengjøringsmetoder og kontaktløs teknologi bidrar til å overholde de strenge standardene.

I tillegg øker populariteten til for eksempel alternative proteinkilder, som plantebaserte og laboratoriedyrkede alternativer til kjøtt.

– Produsenter må tilpasse seg og skape attraktive og smakfulle alternativer. Hele bransjen må gå mot mer miljøvennlige teknikker og metoder i matlaging i stor skala, sier han.

– Oppsummert er elementer av teknologi, bærekraft, fleksibilitet, tilpasningsevne og samarbeid inkludert i fremtidens kjøkkenmatlaging. I utviklingen av bransjen er vi i et stadium hvor vi redefinerer hvordan mat tilberedes, transporteres og oppleves i stor skala, oppsummerer Greg.

Metos er et internasjonalt høykvalitetsmerke

Utenfor verden regnes Metos som et høykvalitets, innovativt og profesjonelt merke, sier Greg. Merket er kjent for sin skalerbarhet og bærekraftige løsninger, og som partner er det høyt verdsatt.

– Metos Cooking Solutions fortsetter på dette sporet som en fremtidsrettet tankeleder, og lanserer høyteknologi og løsninger som redefinerer effektivitet og kvalitetsstandarder. MCS tilbyr fortsatt løsninger som fungerer sikkert under ekstremt krevende forhold. Med vår økende internasjonale tilstedeværelse demonstrerer vi vår kompetanse i å løse kulinariske utfordringer globalt, sier Greg.

– Og siden vi er en sterkt kundeorientert aktør, vil vi fortsette å tilby kundene utmerket support, opplæring og vedlikeholdstjenester.

Vil du vite mer? Metos Cooking Solutions-sider på engelsk:
training icombi
Metos' opplæringstjeneste gir verktøy og nye perspektiver for profesjonelle kjøkken.
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi
Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken
perdiodic maintenance
Regelmessig vedlikehold har en viktig oppgave: å sikre kontinuitet i det profesjonelle kjøkkenet
Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk.
Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand - spar penger og miljø
design 3d
Metos kombinerer erfaring og visjon i planleggingen av det profesjonelle kjøkkenet
Metos produksjonsutviklingssjef Risto Koskelainen
Metos egen produksjon og produktutvikling er basert på våre kunders behov