+47 924 28 860 

Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand - spar penger og miljø

14.02.24 12:48
Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk.

Når det kommer til profesjonelle kjøkkenmaskiner er miljøaspektet mer relevant enn noen gang. Ved innkjøp er det viktig å tenke på hele livssyklusen til maskinen, fra produksjon til vedlikehold og resirkulering. I Norge er levetiden på slike maskiner lang, noe som gjør at regelmessig vedlikehold er avgjørende både for lommeboken og miljøet.

I følge våre livssyklusanalyser er opptil 99 % av en maskins totale miljøpåvirkning konsentrert i løpet av levetiden. Vedlikehold og ytelse har direkte effekt på miljøpåvirkning, og leverandørens miljøengasjement spiller en indirekte rolle.

Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk av strøm, vann og rengjøringsmiddel. I tillegg er energiforbruket til ventilasjon, oppvarming og kjøling inkludert i kjøkkenets totale energiforbruk. Disse faktorene påvirker hverandre gjensidig. For eksempel en induksjonstopp som kan redusere spillvarmen på kjøkkenet og dermed påvirke ventilasjons- og kjøleenergiforbruket betydelig.

Vedlikeholdsbehovet påvirkes av driftstimene

Nye maskiner er optimalisert for ytelse og miljøeffektivitet. Over tid og under drift slites komponenter, materialer eldes og kalkavleiringer i vann påvirker energitapet.

For eksempel kan skader eller forseglingsproblemer på kjøleskapsdøren føre til varmelekkasje, noe som tvinger kjøleskapet til å jobbe hardere og lenger for å opprettholde riktig temperatur. Dette gir økt energiforbruk og for tidlig slitasje på utstyret.

Lignende problemer kan oppstå med andre maskiner som for eksempel oppvaskmaskiner hvor skader på tetning av avløpsrøret fører til økt vannforbruk og kalkavleiringer på varmeelementene reduserer maskinens effektivitet og øker strømforbruket.

Regelmessig vedlikehold reduserer miljøbelastningen

Regelmessig vedlikehold av maskiner i løpet av livssyklusen minimerer miljøpåvirkningen og bevarer ytelsen. Daglig rengjøring og vedlikehold i henhold til produsentens anvisninger er viktig. Noen operasjoner kan kreve assistanse fra en sertifisert servicetekniker for å sikre sikkerheten og effektiviteten til maskinene.

Gjennom jevnlig vedlikehold, som erstatter slitte deler, avkalker og renser, sikres det at maskinene fungerer effektivt og sikkert. Intervallene for vedlikehold avhenger av bruksmiljøet og typen maskiner.

Investering i regelmessig vedlikehold reduserer ikke bare miljøpåvirkningen, men øker også påliteligheten og levetiden til maskinene. I tillegg reduseres behovet for uforutsette og kostbare reparasjoner.

Hos Metos er hele vårt spekter av tjenester i tråd med ISO 14001 miljøsertifisering. Vi streber etter å optimalisere energi-, vann- og rengjøringsmiddelforbruket i produktene våre, og vi tar miljøhensyn i produksjonsprosessen vår ved å minimere avfall og resirkulering av materialer.
 

training icombi
Metos' opplæringstjeneste gir verktøy og nye perspektiver for profesjonelle kjøkken.
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi
Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken
perdiodic maintenance
Regelmessig vedlikehold har en viktig oppgave: å sikre kontinuitet i det profesjonelle kjøkkenet
Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk.
Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand - spar penger og miljø
design 3d
Metos kombinerer erfaring og visjon i planleggingen av det profesjonelle kjøkkenet
Metos produksjonsutviklingssjef Risto Koskelainen
Metos egen produksjon og produktutvikling er basert på våre kunders behov