Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken

21.02.24 14:09
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi

Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken – det du ikke kan måle, kan du ikke endre. Energisparing krever kunnskap for å lykkes. Vi oppfordrer deg til å følge prosesser og prøve ut visse operasjonsmetoder i en viss periode. Hvis den ønskede effekten ikke sees, er det verdt å endre prosessen igjen. 

Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken:


 

1. Forvarming av kombiovnen er viktig. Forvarm kombiovnen tom og sett produktene inn i ovnen først når måltemperaturen er nådd. På denne måten påvirker du både produktkvalitet og energiforbruk.

2. Stol på enheten og bruk et kjernetermometer når du lager mat. På den måten slipper du å teste om produktet er klart under koking. Unngå å åpne ovnsdøren under tilberedning.

3. Lagre alle menyelementer som deres egen prosess eller program. På denne måten unngår du overkoking, koketap reduseres og du kan lage mer jevn mat.

4. Dra nytte av enhetenes automatiske funksjoner og prosesser. Velg for eksempel et ovnsvaskeprogram etter hvor skitten ovnen er.

5. Hold oppvaskmaskinens hette lukket. Varme fordamper fra innsiden av maskinene og fordampningen blir mindre når panseret er lukket.

6. Fyll vannbad med varmt vann, mindre oppvarming er nødvendig. Bruk dekkene i både kalde og varme bassenger.

7. Skyll oppvasken før maskinvask. Forskyllingen påvirker lengden på vasketiden og for eksempel hvor ofte vannet i oppvaskmaskinen må skiftes.

8. Sørg for at personalet vet hvordan utstyret skal brukes riktig.

9. La en profesjonell tekniker vedlikeholde utstyret regelmessig.

10. Prøv å påvirke kjøpet av dine kjøkkenutstyr med energisparekriterier. Riktig dimensjonerte og allsidige enheter påvirker blant annet prosessflyt, energisparing og arbeidskomfort.

Pasi Iljo is a Sales Manager of Maintenance in Metos Finland
Get rid of kitchen interruptions! Periodic maintenance reduces breakdowns
Silver Birch Resort.
Silver Birch Resort offers travellers exclusive experiences from Metos kitchen
Classic condenser
Kitchen refrigeration equipment ready for the summer
Pureeing equipment for Metos kettles
Pureer enkelt og raskt med en kombigryte
Filip Sajler
HOPI Chef Tech Center – Where culinary work and innovations meet