+47 924 28 860 

Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken

21.02.24 14:09
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi

Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken – det du ikke kan måle, kan du ikke endre. Energisparing krever kunnskap for å lykkes. Vi oppfordrer deg til å følge prosesser og prøve ut visse operasjonsmetoder i en viss periode. Hvis den ønskede effekten ikke sees, er det verdt å endre prosessen igjen. 

Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken:


 

1. Forvarming av kombiovnen er viktig. Forvarm kombiovnen tom og sett produktene inn i ovnen først når måltemperaturen er nådd. På denne måten påvirker du både produktkvalitet og energiforbruk.

2. Stol på enheten og bruk et kjernetermometer når du lager mat. På den måten slipper du å teste om produktet er klart under koking. Unngå å åpne ovnsdøren under tilberedning.

3. Lagre alle menyelementer som deres egen prosess eller program. På denne måten unngår du overkoking, koketap reduseres og du kan lage mer jevn mat.

4. Dra nytte av enhetenes automatiske funksjoner og prosesser. Velg for eksempel et ovnsvaskeprogram etter hvor skitten ovnen er.

5. Hold oppvaskmaskinens hette lukket. Varme fordamper fra innsiden av maskinene og fordampningen blir mindre når panseret er lukket.

6. Fyll vannbad med varmt vann, mindre oppvarming er nødvendig. Bruk dekkene i både kalde og varme bassenger.

7. Skyll oppvasken før maskinvask. Forskyllingen påvirker lengden på vasketiden og for eksempel hvor ofte vannet i oppvaskmaskinen må skiftes.

8. Sørg for at personalet vet hvordan utstyret skal brukes riktig.

9. La en profesjonell tekniker vedlikeholde utstyret regelmessig.

10. Prøv å påvirke kjøpet av dine kjøkkenutstyr med energisparekriterier. Riktig dimensjonerte og allsidige enheter påvirker blant annet prosessflyt, energisparing og arbeidskomfort.

training icombi
Metos' opplæringstjeneste gir verktøy og nye perspektiver for profesjonelle kjøkken.
Energieffektivitet i profesjonelle kjøkken - spar vann og energi
Ti forslag til energisparing i profesjonelle kjøkken
perdiodic maintenance
Regelmessig vedlikehold har en viktig oppgave: å sikre kontinuitet i det profesjonelle kjøkkenet
Miljøpåvirkningen av kjøkkenapparater måles vanligvis ved forbruk.
Hold dine profesjonelle kjøkkenutstyr i topp stand - spar penger og miljø
design 3d
Metos kombinerer erfaring og visjon i planleggingen av det profesjonelle kjøkkenet
Metos produksjonsutviklingssjef Risto Koskelainen
Metos egen produksjon og produktutvikling er basert på våre kunders behov