Metos produserer og markedsfører kjøkkenutstyr og rustfritt stål interiør. Metos er markedsledende i de nordiske og baltiske landene, så vel som Benelux-landene, og tilhører Ali Group, som er Europas ledende produsent av kjøkkenutstyr. Metos har rundt 750 ansatte i ni forskjellige land i Europa.

Metos feirer 100 år i 2022

Metos feirer 100 år i 2022

Metalliteos Oy (Metos Oy Ab) ble grunnlagt våren 1922 og i henhold til selskapets vedtekter var formålet med selskapet «å drive all slags metallbearbeiding i byen Helsinki, med mulighet for å utvide virksomheten til andre deler av Finland». Metos-varemerket ble introdusert på 1940-tallet.

Allerede på 1900-tallet laget vi metallprodukter av et nytt materiale, rustfritt stål, og de første kokekarene i rustfritt stål ble laget i 1931 for Paimio-sanatoriet.

I dag er Metos fortsatt en metallbedrift som produserer profesjonelt kjøkkenutstyr på fabrikken i Ahjo i Kerava og møbler på Sorsakoski i Leppävirta. Metos har bygget opp en landsdekkende salgs- og serviceorganisasjon spesialisert på nøkkelferdige leveranser av komplette kjøkken. I tillegg til egen produksjon omfatter salgsprogrammet et utvalg profesjonelt kjøkkenutstyr og tilbehør fra ledende internasjonale produsenter.

Metos har gjennom årene ekspandert til utlandet med det samme landsdekkende salgs- og servicekonseptet, og etablert datterselskaper i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Belgia og Nederland. I tillegg opererer Metos Marine og utstyrseksport globalt fra Kerava-hovedkvarteret.

Siden de første årene av vår uavhengighet har Metos muliggjort utvikling og organisering av vårt lands matforsyning. Vi har sett fremveksten av skolemåltider og catering, samt utviklingen og diversifiseringen av restaurantsektoren.

I dag er Metos sin overlegne servicepakke basert på tiår med samarbeid med kundene. Vårt kjøkken design innebærer å kombinere prosess og funksjonalitet til et ergonomisk arbeidsmiljø. Utvalg av utstyr sikrer kundens konkurranseevne langt inn i fremtiden. Brukerveiledning og opplæring vil støtte suksess fra det øyeblikket du begynner å bruke kjøkkenet ditt. Vårt servicenettverk og lokale service er livstidssikkerheten til kjøkkenet ditt.

I dag er nøkkelferdig levering den mest ettertraktede og ansvarlige måten å levere både kjøkken og individuelle varer på. Vi resirkulerer emballasjematerialer og gamle kjøkkenapparater, hvorfra det rustfrie stålet som samles inn kan brukes nesten i det uendelige og fortsatt vil være på kjøkkenet vårt i en eller annen form de neste 100 årene.

 

Metos Norge historien
Metos AS (nåværende selskap) ble etablert år 1985, som eget selskap.

1960 årene
Firmaet Hakon Lunde solgte Metos produkter.

1970 årene
Metos produkter ble solgt av Metos Scheller

1980 årene
M-produkter var i denne periode forhandler av Metos sine produkter.
Firmaet var lokalisert på Skytta i Nittedal.

1990 årene
12.02.91 Navn endres fra Hackman Catertec AS til Hackman Pewal AS
11.08.93 Navneendring til Hackman Storkjøkken AS
31.08.94 Navn endres til Hackman Metos AS
01.10.98 kjøpte Hackman Metos AS Frost-Team AS som den gang hadde sitt hovedsete på Rudshøgda.

2000 årene
Hackman Metos endret brand til Metos
2004 kjøpte Italienske Ali Group det børsnoterte Hackman Oyj. Ble da en del av et av verdens største firmaer innen storkjøkkenbransjen.

20.04.2004 endres navn til Metos AS
2007 kjøpte Metos AS Bjørgvin Storkjøkken og Vaskeri utstyr AS (BSV) (Juni 2007)
2007 kjøpte Metos AS Norplan Storkjøkken AS (desember 2007)

Metos har nå igjennom de siste årene utviklet seg som en av de stor i bransjen og satt fotfeste som en landsdekkende leverandør med stort fokus på kvalitet i alle ledd. Metos har i dag egne avdelingskontorer med salg og service i Oslo, Kristiansand, Bergen, Hamar og Trondheim. Videre har vi partnere I områder vår vi ikke selv er etablert, så som, Stavanger, Bø i Telemark, Hallingdal, Kristiansund, Ålesund, Ulsteinvik, Fauske, Tromsø, Alta og Kirkenes.